top of page

10 feedbackvragen die u aan uw werknemers kunt stellen en hoe u met negatieve feedback kunt omgaan


Het is belangrijk om werknemers regelmatig te interviewen. Regelmatige feedback verbetert de teamprestaties, vermindert wrijving, minimaliseert stress en draagt bij aan de algemene groei van een organisatie en de resultaten.

Toch kan het zorgen voor een duidelijke en eerlijke communicatie tussen leiders en hun werknemers vaak moeilijk lijken. We zijn tenslotte allemaal mensen met onze angsten en remmingen. Volgens gedragspsychologen is het voor velen van ons zelfs het enige dat erger is dan het ontvangen van constructieve feedback.


Gelukkig is technologisch gezien het gebied van "Employee Voice" in opkomst en kunnen HR-managers nu kiezen uit een verscheidenheid aan "stressvrije" tools die werknemers helpen bij het proces van constructieve feedback. Het anoniem interviewen via tevredenheidskiosken is een goed voorbeeld van hoe technologie het ijs breekt.


Dus besloot je naar je werknemers te luisteren. Uitstekend! Nu moet je een vraag stellen. Wat ga je eerst vragen? Moeilijk toch? Het hangt allemaal af van uw werkomgeving, uw agenda en economische omstandigheden. Om u te helpen bij het formuleren van uw vragen, willen we graag de top 10 vragen delen die OMBEA-klanten onlangs aan hun werknemers hebben gesteld. Telkens geven we u tips om u te helpen reageren als de ontvangen opmerkingen niet aan uw oorspronkelijke verwachtingen voldeden.


De belangrijkste vragen die aan werknemers worden gesteld via OMBEA ExpressPod zijn:

1. "Zou u ons als werkgever aan uw vrienden aanbevelen?"

Dit is de klassieke eNPS-vraag. eNPS staat voor Employee Net Promoter Score en is een manier voor organisaties om de loyaliteit van medewerkers te meten. Als uw score laag is, betekent dit dat er iets is dat uw werknemers dwarszit. Nu moet je het uitzoeken. Het beste wat je kunt doen, is laten zien dat je echt om hun mening geeft en laat zien dat je klaar bent om te handelen. U hebt waarschijnlijk aanvullende opmerkingen nodig om uzelf te verbeteren.


2. "Beoordeel de doeltreffendheid van je vergadering vandaag?"

Volgens een rapport van Doodle hebben bedrijven over de hele wereld in 2019 $ 541 miljard verloren aan het organiseren van 'onnodige' vergaderingen. Als uw werknemers u vertellen dat ze niet tevreden zijn met de efficiëntie van hun vergaderingen, overweeg dan om iets vergelijkbaars te implementeren met de pizza-regel van Amazon. Om vergaderingen efficiënt te houden, houdt Amazon-CEO Jeff Bezos alleen vergaderingen als twee pizza's voldoende zijn om de hele groep te bevoorraden. Als de verzamelde groep te groot is, wordt er niets gedaan.


3. "Hoe beoordeelt u uw shift vandaag?" OF
4. "Hoe beoordeelt u uw werktevredenheid?"

Ontevredenheid van medewerkers leidt tot lage productiviteit, slechtere klantenservice en problemen met het behoud van personeel. Als uw medewerkers voortdurend ontevreden met hun werk zijn, begin te denken van boven naar beneden. Het betekent manieren vinden om hen eraan te herinneren dat hun werk meer is dan alleen werk en vier hun prestaties op een creatieve manier.


5. "Hoe beoordeelt u de diensten van de HR-afdeling?"

Het is belangrijk om verwachtingen te definiëren. Als werknemers niet tevreden zijn met HR-service, weten ze misschien gewoon niet wat voor soort assistentie ze kunnen verwachten. Herinnering aan HR-beleid en -diensten kan een goed begin zijn. Overweeg ook om meer technologie te gebruiken. Er zijn veel tools die de HR-productiviteit aanzienlijk kunnen verbeteren.


6. "Hoe zou u uw teamwerkervaring beoordelen?"

Volgens de Harvard Business Review kan een relatief klein aantal factoren mogelijk de teamwerkervaring bepalen. Je kunt teams voorbereiden op succes door je te concentreren op de vier fundamentele principes: overtuigend leiderschap, een solide structuur, een gunstige context en een gedeelde gemoedstoestand.


7. "Wat vindt u van de werklast voor de volgende week?"

46% van de werknemers zegt dat overwerk de belangrijkste oorzaak is van werk gerelateerde stress. Het stellen van duidelijke en realistische doelen is de eerste stap naar verbetering. Bovendien, bieden steeds meer werkgevers een flexibele werkomgeving waarmee hun personeel hun werklast beter kan beheren.


8. "In hoeverre voelt u zich geëngageerd op het werk?"

Betrokkenheid van medewerkers verschilt van werktevredenheid. Een werknemer kan tevreden zijn met een baan zonder zich betrokken bij te voelen.In feite is arbeidstevredenheid slechts een minimumvoorwaarde die tot hogere niveaus van betrokkenheid leidt. Flexibiliteit op het werk, regelmatige sociale bijeenkomsten en leermogelijkheden zijn de meest effectieve manieren gebleken om de betrokkenheid van medewerkers te behouden.


9. "Wat vindt u van onze interne communicatie?"

Slechte communicatie is frustrerend op de werkplek en kan leiden tot slechte prestaties, gebrek aan teamwerk, laag moreel en verminderde winst. We hebben het allemaal op een of ander moment meegemaakt. Helaas, er is geen wondermiddel dat een slechte interne communicatie kan overwinnen.Als uw medewerkers zeggen dat ze uiterst ontevreden zijn over uw interne communicatie, overweeg dan om een workshop te houden die zou helpen iedereen te verbeteren. «Writing that works» is een uitstekende gids voor het verbeteren van uw schriftelijke communicatie.


10. "Hoe vriendelijk was uw werkplaats vandaag?"

In het ideale geval werkt iedereen goed samen en werkt soepel samen. Desalniettemin kan spanning tussen collega's van nature voorkomen in elk team. Als uw werknemers melden dat uw werkomgeving minder gebruiksvriendelijk is geworden, reageer dan onmiddellijk en probeer de situatie op te lossen. U kunt een sfeer van open communicatie stimuleren door een teambuilding evenement te organiseren.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Klaar om feedback van uw medewerkers te ontvangen? OMBEA ExpressPod is er om u te helpen. Onze zelfstandige feedbackkiosken zijn ontworpen om continu feedback van uw werknemers te verzamelen.

54 vues0 commentaire

Comentários


bottom of page