top of page

Waarom bedrijven het welzijn van hun teams boven aan hun prioriteiten moeten zetten


Medewerkers van een bedrijf spelen een belangrijke rol in het slagen of falen van het bedrijf. Daarom bewegen bedrijven hemel en aarde om de beste kandidaten te vinden voor elk van hun posities. Hoewel niet kan worden ontkend dat de werving van de juiste mensen essentieel is, mag het belang van blijvende personeelstevredenheid ook niet over het hoofd worden gezien. Wanneer medewerkers tevreden zijn, zullen ze er alles aan doen om de onderneming te helpen haar doelstellingen te bereiken.


Dit gezegd zijnde, is het niet voldoende om werknemers eenmaal per jaar te raadplegen. Het zijn tenslotte menselijke wezens, en hun behoeften, hun ambities, hun enthousiasme, ... variëren van dag tot dag! Het proces van het meten van medewerkerstevredenheid moet dus regelmatig genoeg worden uitgevoerd om lessen te kunnen trekken uit deze fluctuaties. Dit proces helpt bij het detecteren van veranderingen die een negatieve impact kunnen hebben op de winstgevendheid van de organisatie.

Het belang van de resultaten van werknemerspeilingen mag niet worden onderschat. Deze resultaten zijn des te belangrijker wanneer ze minder positief blijken te zijn dan verwacht. Opkomende problemen moeten dan zo snel mogelijk naar tevredenheid van alle betrokkenen worden aangepakt. Het komt erop neer: gelukkiger werknemers en gelukkiger klanten.

Hoe kunnen gelukkiger werknemers de prestaties verbeteren? Hier zijn twee redenen voor:

  1. Tevreden medewerkers kunnen ​​gemakkelijker om onder druk Tevreden medewerkers worden geconfronteerd met problemen met een glimlach. Ze zijn open en bereid om deel te nemen aan verschillende opleidingsprogramma's of om nieuwe technologieën te leren om hun vaardigheden te verbeteren. Ontevreden werknemers zullen daarentegen over alles klagen en rigoureuzer zijn om zich aan te passen aan veranderende omstandigheden.

  2. Tevreden medewerkers blijven loyaal Voor de groei en succes op lange termijn moet een bedrijf zijn meest getalenteerde werknemers behouden. Het behoud van werknemers is een van de factoren die een organisatie een voorsprong geven op haar concurrenten.

Dus hoe verbeter je de medewerkerstevredenheid? Laten we eens kijken naar drie van de vele potentiële leads:

  1. Doorgroeimogelijkheden Nieuwe rollen en uitdagingen helpen mensen beter te werken. Het is belangrijk om medewerkers nieuwe uitdagingen te geven zonder ze teveel onder druk te zetten. Dit betekent niet dat elke werknemer een duidelijke loopbaanlijn nodig heeft (hoewel het helpt). Zelfs kleine uitdagingen in hun huidige rol zullen een meer bevredigende ervaring opleveren. Vergeet niet om ze krediet te geven wanneer ze het verdienen!

  2. Vermijd overbelasting van werknemers Werknemers die zich meer overweldigd voelen dan anderen, zullen waarschijnlijk hun interesse verliezen en andere mogelijkheden zoeken. En het tegendeel is evenzeer waar, want onderbenutte medewerkers kunnen zich snel vervelen en storend worden.

  3. Wijs werk toe volgens individuele expertise Het toekennen van taken die niet voldoen aan het specialisatiegebied van medewerkers kan hen uiteindelijk demotiveren. Dat betekent niet dat ze nooit uit hun comfortzone mogen komen, maar je moet de vaardigheden van je team kennen en met hun sterke punten spelen. Zorg voor voldoende opleidingen wanneer werknemers niet voldoende gekwalificeerd zijn. Ze zullen de uitdaging des te meer waarderen en zullen voor hun missies zorgen met een hoger niveau van eisen.

Het is essentieel om te weten wat medewerkers tevreden maakt en hoe ze dit kunnen bereiken. Het grootste probleem waarmee we worden geconfronteerd, is dat werkgevers niet weten hoe ze hun werknemers naar hun tevredenheid moeten vragen. Het is tenslotte ingewikkeld, want (alweer) werknemers zijn mensen. En individuen, met hun constante evolutie van persoonlijkheden, motivatie, politiek en omstandigheden, zijn moeilijk vast te pinnen. Sommige bedrijven keren zich volledig van het werk af door nooit de medewerkerstevredenheid te meten of door het slechts één keer per jaar te meten.

Conclusie Talrijke onderzoeken hebben aangetoond dat bedrijven met een hoge medewerkerstevredenheid hun doelen veel gemakkelijker bereiken. Tevredenheid leidt tot motivatie. Voor een gemotiveerde medewerker zijn de doelstellingen van het bedrijf erg belangrijk en hij streeft ernaar deze te behalen alsof ze van henzelf zijn. De enige manier om de mate van medewerkerstevredenheid te kennen, is door deze regelmatig te meten.

OMBEA kan u hierbij helpen Bij OMBEA begrijpen we de noodzaak om de betrokkenheid van werknemers te meten en te verbeteren, en de positieve impact die dit kan hebben op de bedrijfsgroei. We begrijpen dat wanneer u rekening houdt met de gevoelens van werknemers, u hen een gevoel van verbondenheid en eigendom geeft.

OMBEA Insights is een feedbackplatform waarmee bedrijven dag in dag uit, op elk moment van de dag, de tevredenheid van werknemers kunnen beoordelen. Het vermindert logistieke beperkingen, het hele proces wordt kinderspel. Bedrijven kunnen afdelingen of kantoren vergelijken en veranderingen in resultaten analyseren.

We gaan hier niet verder op in, maar we geven u graag meer informatie over deze tool: contacteer ons

12 vues0 commentaire

Posts récents

Voir tout

Comments


bottom of page