top of page

De continue verbetercyclus


Om het meeste uit uw OMBEA Insights-dashboard te halen, moet u de verzamelde feedback systematisch verzamelen, begrijpen en er vervolgens naar handelen. In dit artikel beschrijven we een eenvoudig proces om u te helpen problemen op te sporen en op te lossen met behulp van de vastgelegde feedbackgegevens.

1. Meten

Begin met een simpele smiley-vraag die belangrijk voor je is. Als je niet weet wat je moet vragen, bekijk dan ons artikel met voorbeelden.

Het kan verleidelijk zijn om het gebruik van ExpressPods te veel te analyseren. Als dit jouw geval is, probeer het dan los te laten en ga gewoon aan de slag. Dit proces is een cyclus, dus je hebt de mogelijkheid om het toch te herhalen en te verfijnen. Met andere woorden, laat uw streven naar perfectie uw vooruitgang niet in de weg staan!


2. Onderzoek je dashboard

Bekijk samen met uw collega's de gegevens in uw dashboard. Richt uw aandacht op het vierde samenvattingspaneel met de titel "What should I focus on?" Vraag uzelf voor elk gebied dat in dit paneel is gemarkeerd:

  • Wat kan deze daling hebben veroorzaakt?

  • Is het een eenmalig incident of is er iets systematisch?

  • Hoe kunnen we dit opnieuw voorkomen?

Bekijk nu de hoogtepunten en vraag jezelf af:

  • Waarom deze piek?

  • Hoe kunnen we dit gedrag herhalen?

  • Hoe kunnen we dit voorbeeld omzetten in de praktijk?

Vergeet niet uw ideeën en suggesties op te slaan, want u zult ze in de volgende stap gebruiken! Het is natuurlijk verleidelijker om de positieve punten te vieren, maar het is belangrijk om je eerst op de negatieven te concentreren. Dit helpt je om je te concentreren op mogelijke verbeteringen.


3. Handelen en testen

Met bovenstaande analyse kon je enkele suggesties voor verbetering opsommen. Dit is het moment om ze te testen.

  • Implementeer een van de suggesties voor verbetering.

  • Gebruik ExpressPods om reacties op uw verandering te testen. U kunt ofwel een specifieke vraag stellen met betrekking tot de wijziging in kwestie (bijvoorbeeld "Hoe vindt u de nieuwe automaten?"), Of dezelfde algemene vraag stellen die eerder werd gebruikt.

Idealiter zou u slechts één suggestie tegelijk moeten implementeren. Op deze manier weet u zeker dat de resultaten die u ziet, verband houden met de wijzigingen die u heeft aangebracht.


4. Herhalen

Verbetering is een continue cyclus en met dat in gedachten moet je nu bovenstaande stappen herhalen. U kunt ofwel vanaf het begin starten om een ​​nieuwe maatstaf te vormen, of u kunt rechtstreeks naar Deel 3 gaan en een nieuwe wijziging in uw lijst met suggesties doorvoeren.

Duur

We hebben geen tijdschaal aan deze cyclus gekoppeld. Het is een bewuste beslissing van onze kant omdat elk scenario anders is. Sommige van onze klanten zullen een jaar lang hun baseline meten, vooral als ze in een zeer seizoensgebonden bedrijf werken. Anderen zullen wekelijks herhalen en veranderen. Uiteindelijk is het aan jou om te beslissen waar je binnen dit spectrum valt. We zijn er om u te helpen, dus neem contact met ons op als u dat wenst.


BESLUIT

In dit artikel hebben we een heel eenvoudig proces van continue verbetering beschreven. In uw scenario is de uitvoering misschien complexer dan degene die we hier hebben beschreven, maar het principe blijft hetzelfde: meet continu, denk na over mogelijke nuttige veranderingen en laat ze plaatsvinden. Deze continue verbeteringscyclus stelt u in staat uw concurrenten en branchegenoten voor te blijven.

7 vues0 commentaire

Comments


bottom of page