top of page

Gebruik van ExpressPods door Culinia


Culinia is een bedrijf gespecialiseerd in voedselverwerking waarvan de activiteiten verspreid zijn over 5 locaties. Ze plaatsten op elk van hun locaties een ExpressPod in de buurt van de controleklokken. Het personeel kon op elk moment van de dag met één druk op de knop hun humeur uitdrukken.

Problematiek

Een van hun uitdagingen is om de productielijnmedewerkers gemotiveerd te houden, ondanks het vaak eentonige karakter van het uitgevoerde werk. Dit is bijzonder moeilijk tijdens periodes van hoge activiteit; met kerst is er veel vraag naar het product dat ze leveren.

Met vijf werkplekken in het hele land erkent Culinia dat hun regionale teams een belangrijke rol spelen in de voortdurende duurzaamheid van hun bedrijf.

Hoewel elk van hun vijf productiecentra een hoge productiviteit moet hebben, kan het moeilijk zijn om de tevredenheid van het personeel te controleren, vooral vanwege het repetitieve karakter van hun werk.

Elke productie-eenheid heeft een managementteam dat verantwoordelijk is voor het beheer van de personeels- en productieprestaties en tevens verantwoording aflegt aan het hoofdkantoor.

Hoewel het van vitaal belang is voor het bedrijf om ervoor te zorgen dat al zijn mensen tevreden en betrokken zijn, kan het moeilijk zijn om de stemming van het personeel gedurende de dag constant in de gaten te houden, vooral wanneer het niveau van energie begint af te nemen.

Feedback van medewerkers via traditionele vragenlijstmethoden en lijnmanagementbijeenkomsten is bijna onmogelijk te implementeren. Medewerkers hebben simpelweg niet de tijd om lange vragenlijsten in te vullen.

De resultaten van personeelsenquêtes kunnen vaag zijn, omdat niet alle vragen worden beantwoord en over het algemeen een lage respons hebben. Individuele ontmoetingen met leidinggevenden kunnen ook vaak valse gegevens opleveren over hoe het personeel zich werkelijk voelt, omdat de betrokken persoon zich geïsoleerd kan voelen en gedwongen wordt om vragen positief te beantwoorden om "geen aandacht te trekken"

Culinia realiseerde zich dat ze geen echt idee hadden van de tevredenheid van hun personeel op het werk, maar ze wisten dat de sfeer niet uitstekend was en dat er onopgeloste problemen waren in zaken welzijn en toewijding van het personeel.

Ze hadden een vriendelijke, proactieve manier nodig om erachter te komen of hun productiemedewerkers tevreden of ontevreden waren, en zo ja, waarom, en dan snel de nodige verbeteringen te kunnen aanbrengen.

Oplossing

Ze plaatsten een ExpressPod bij de controleklokken op elk van hun 5 locaties. Het personeel kon op elk moment van de dag met één druk op de knop hun humeur communiceren.

Het OMBEA-dashboard heeft deze gegevens verzameld in een "Insights" -index. Het is een getal tussen 1 en 100 dat de organisatie helpt de eb en vloed van personeelsbetrokkenheid te volgen.

Door de installatie van ExpressPods op elk van de vijf locaties kon de HR-afdeling op het hoofdkantoor van Culinia de tevredenheid van werknemers in realtime volgen. De dashboards waren eenvoudig in te stellen, waardoor productiemedewerkers snelle, gerichte en goed ontworpen vragen konden beantwoorden.

HR-managers konden realtime gegevens verzamelen om de momenten van de dag te ontdekken waarop de energie en het humeur van het personeel het laagst waren. Hierdoor konden ze de geplande pauzetijden van hun werknemers positief wijzigen.

De nieuwe veranderingen hebben het mogelijk gemaakt om twee kortere pauzes in te voeren om te coördineren met de momenten waarop het personeel het hardst een pauze in de productielijn nodig had om hun hoofd leeg te maken en hun energieniveau op te laden.

De flexibiliteit van ExpressPods stelt het HR-team in staat om het moreel en het geluk van het winkelpersoneel regelmatig te bewaken en om sneller dan voorheen mogelijk op de hoogte te worden gebracht van problemen met de betrokkenheid van het personeel.

Resultaten

De impact was aanzienlijk, aldus onze contactpersoon: “Vóór dit project gingen we ervan uit dat er een hoge mate van negativiteit was onder de productieteams. De gegevens hebben ons laten zien dat het niet zo erg was als we dachten, terwijl we ons konden concentreren op de belangrijke dingen. Alleen al het meten en promoten van onze initiatieven lijkt ook het optimisme te hebben vergroot. Er is nu een betere dialoog met de verschillende sites en we zijn enthousiast over het potentieel dat het nog kan hebben om een ​​enorm verschil te maken! "

OMBEA ExpressPods zijn snel en gemakkelijk te gebruiken. Medewerkers kunnen op elk moment van de dag hun stemming uitdrukken met een druk op de knop.

Het bewerken van vragen op ExpressPods is heel eenvoudig, dus de HR-afdeling van Culinia kan overwegen de focus te veranderen om het hele jaar door andere nuttige informatie van het personeel te verzamelen. Dit stelt hen in staat om nieuw HR-beleid te implementeren om de arbeidsomstandigheden verder te verbeteren ten behoeve van het welzijn en het welzijn van productiemedewerkers.

Door ervoor te zorgen dat hun personeel betrokken en tevreden blijft op de werkplek, blijven de hoge productieniveaus van elke verwerkingsfabriek gehandhaafd, vooral tijdens meer stressvolle en zwaar belaste periodes, zoals seizoensproductie.

11 vues0 commentaire

Comments


bottom of page