© 2016 door Altern'active Systems sarl.

  • LinkedIn App Icône
  • Twitter Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • sans-titre.png

Tevredenheidsterminal OMBEA ExpressPod ™

Uw referentieplatform voor klanten- en medewerkerstevredenheidonderzoek

OMBEA Insights verzamelt voortdurend feedback van al je verkooppunten / contactpersonen. Het werkt 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 om u een continue stroom van concrete en relevante gegevens te verstrekken.

Door de ExpressPods op strategische locaties op het pad van uw klant te plaatsen, ontvangt u een continue feedback. De grote zichtbaarheid, toegankelijkheid en het gebruiksgemak  garanderen een grote toestroom aan gegevens en zo een accurate weergave van de klantbeleving.

“Onze klanten gebruiken OMBEA Insights om de betrokkenheid van medewerkers te vergroten, de klanttevredenheid te vergroten, hun NPS * te verbeteren en meer.

Wanneer waag je je aan een duik? "

 

* indicator die veel door bedrijven wordt gebruikt om klantentrouw te controleren

Kwantitatieve analyse - OMBEA ExpressPod ™

OMBEA ExpressPod is een standalone kiosk met vijf smiley knoppen of vijf letterknoppen waarmee u een tevredenheidsvraag of een meerkeuzevraag kunt stellen.

Elke ExpressPod is geassocieerd met een fysieke locatie, zodat u de trends tussen verschillende vestigingen (bijvoorbeeld uw verkooppunten) kan vergelijken voor een meer gedetailleerde analyse.

Met een zeer eenvoudig en betaalbaar ontwerp, kunt u met ExpressPods gemiddeld 20x meer reacties ontvangen dan met klasseiek tablets of post-ervaring-enquêtes.

Beschikbaar in verschillende formaten en personaliseerbaar

Klein, groot, muur, standaard of tafel formaat - onze ExpressPods passen zich perfect aan uw omgeving aan.

 

ExpressPods zijn ook volledig personaliseerbaar.

 

 

Hoe kunnen we jouw ExpressPod personaliseren? *

* aanpassing van ExpressPods is alleen beschikbaar vanaf een bepaalde hoeveelheid

Kwalitatieve analyse - QuickSurvey

Onze klanten hebben ook een mobiele enquêtetool die is ontworpen om gebruikers in staat te stellen gedetailleerdere opmerkingen te maken terwijl ze nog steeds op de plaats van consumptie van uw producten of diensten zijn.

 

Gebruikers kunnen er toegang toe krijgen door een QR-code rechtstreeks op de terminal te scannen of door het aan u toegewezen .feedback-adres te bezoeken (naamvanjebedrijf.feedback). Met deze tool kunt u voor elk van uw verkooppunten / contact meer relevante en kwalitatieve opmerkingen verkrijgen.

  • GPS lokalisatie

  • Geoptimaliseerd voor mobiele telefoons

  • Realtime feedback

Alle gegevens die door al uw contactpunten worden gegenereerd, worden verzameld in uw Insights-dashboard. Hier kunt u ideeën extraheren waarmee u opvalt en u voortdurend in beweging houdt.

Insights Dashboard - Je nieuwe beste vriend

Dit is waar de magie plaats zal hebben!

 

U hebt al deze gegevens, maar hoe kunt u deze constant en moeiteloos analyseren?

 

Hier komt uw nieuwe assistent binnen. OMBEA Insights analyseert de resultaten voor u met behulp van speciaal bestudeerde algoritmen en geeft u precieze instructies over hoe u de tevredenheid over de verzamelde gegevens kunt verbeteren, moeiteloos en continu.

 

U kunt ook: live rapporten maken of uw assistent plannen om ze regelmatig per e-mail te ontvangen, maar ook waarschuwingen plannen om te worden geïnformeerd wanneer, bijvoorbeeld, de tevredenheid onder een bepaalde drempel daalt die u hebt bepaald.